jueves, 22 de septiembre de 2016

Situació del conflicte amb la Residencia Can Rovira

Fa uns quants mesos que es va crear la Secció Sindical de CNT a la Residencia fet que no els hi agradat gens a la direcció del centre. Podem dir, que es la primera vegada que hi  ha una representació sindical a la residencia i això no els hi agrada. Encara que no els hi agradi han de saber que la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS) ens empara.

Des de la Secció Sindical s'ha demanat en diferents ocasions que es repetint les normatives laborals.

La direcció de la residencia fa uns mesos va decidir acomiadar a la delegada de la Secció al rebre un Burofax explicant que després de la ultima assemblea de treballadores es va decidir ampliar la secció sindical amb mes treballadores del centre. La direcció del centre no s'ho va pensar dues vegades i va decidir acomiadar a la delegada Sindical. La delegada acomiada estava vinculada al centre des de el seu inici i de fet va ser la primera treballadora contractada per la direcció. 

La direcció poc després va crear un reglament intern, va demanar a les treballadors del centre a que el firmessin. Aquest reglament consisteix en censurar la veu de les treballadores fora del centre. Lògicament les delegades de la Secció no han firmat aquest document que considerem paper mullat i dubtem de la seva legalitat.

Des de llavors s'han realitzat diferents concentracions a les portes del centre que podeu llegir a les entrades anteriors.

Després de l'acomiadament de la delegada, es va realitzar novament una assemblea dels treballadors del centre per decidir qui substituirà a la delegada sindical acomiada.

Podem dir que la situació no ha canviat i l'actual delegada esta sofrint un assetjament psicològic inacceptable i que atempten contra els valors morals de una persona. Considerem molt greu que a una persona sigui quina sigui la seva condició física se li falti el respecte o se la cridi. Una de les delegades actualment esta de baixa degut a la situació que es viu dins del centre.

La direcció vol esbrinar a tot cost si hi han mes treballadores afiliades al sindicat, lògicament aquesta informació no la facilitarem.

Arrel d'aquest fets, diferents membres del Sindicat van anar a parlar amb la direcció del centre per a demanar explicacions.

Si el tracte a les treballadores no es el correcte, els residents del centre mai rebran el millor el tracte per part de les treballadores del centre i els avis i avies del centre no entenen cap culpa.


La CNT-AIT lluita per el compliment dels drets de les treballadores i no volem que es repeteixin situacions com les que es van produir fa dos anys a les residencies de Navarra.


No hay comentarios:

Publicar un comentario